נשים מתלוננות על אלימות במשפחה – זהירות “מוקש”!
אלימות במשפחה הפכה בשנים האחרונות לנושא רגיש ביותר בעיני החברה, ולא פחות בעיני מערכת האכיפה והמערכת המשפטית. מקרי אלימות קשים במשפחה מצד גברים כלפי נשותיהם גרמו לנושא האלימות במשפחה לעלות שוב ושוב על סדר היום הציבורי.
במסגרת החשיבות שמייחסת מערכת המשפט לנושא אלימות במשפחה, קיימת נטייה של בתי המשפט לנקוט צעדים חריפים כנגד בעלים שנשותיהם התלוננו עליהן כאלימים. הבעיה מתחילה כאשר לא כל הנשים דוברות אמת…..
תלונות שווא של נשים על אלימות במשפחה
אחת התופעות שאנו עדים אליהן בנושא של תלונות נשים במשטרה הן תלונות שווא על אלימות בעלים (אלימות מצד בן זוג). מסתבר, שיש נשים שמגישות תלונת שווא כדי לנקום בבעליהן, ולא חושבות על התוצאות החמורות של מעשיהן.
הרגישות הגדולה של רשויות החוק מביאה לכך, שבמקרים רבים הבעל נעצר לאחר תלונת האישה על לא עוול בכפו. מעצר הוא לא בדיוק גן עדן, ומעצר שווא הוא עוול נוראי שנעשה לאותם גברים.הנשים לא מודעות לעובדה זו, ולאחר ויכוח סוער (שלא באמת מגיע לכדי אלימות מצד הבעל), הן רצות למשטרה, וכתוצאה מכך הבעל נעצר .
איך נקטין את תופעת תלונות השווא של הנשים?
חשוב שנשים יבינו את עוצמת מעשיהן והשלכותיהם. על האישה להגיע למשטרה ולמסור גרסה אמיתית ומדויקת למה שאירע בינה לבין הבעל. חשוב לדעת, כי במידה ויתגלה, כי האישה שיקרה יתכן ויפתח נגדה תיק פלילי.
אפשרות נוספת מעבר לפנייה למשטרה, היא פניה לעו”ד פלילי ועריכת תצהיר בגין העובדות המדויקות של נסיבות המקרה .
במידה ותלונת השווא הביאה למעצרו הלא מוצדק של הבעל, חשוב שהאישה תתעשת, ותתעקש לדבר עם התובע או עם טוען המעצרים ולספר את האמת לגבי מה שקרה בפועל.
רק בימים האחרונים שמענו על המקרה של אלי אטיאס, שישב חצי שנה בכלא בשל תלונה של אשתו שהתגלתה בסופו של דבר כתלונת שווא על אלימות נגדה.
כדי שמקרים כאלו לא יישנו צריכים לקרות שני דברים עיקריים: האחד – שנשים יבינו שתלונת שווא בגין אלימות של הבעל הן עבירות, ומעבר לכך מסבכות את כל המשפחה במצב הזוי. השני – שהמשטרה תחשוב שוב ושוב ותבדוק היטב כל תלונה של אישה נגד בעלה בצורה המדוקדקת ביותר, כדי שבעלים לא יעצרו על לא עוול בכפם. מעצר הוא סיוט עבור כל אחד, והוא סיוט מטורף למי שלא באמת עבר עבירה.