מדורי החדשות עסקו לאחרונה לא מעט בפרשת חבר הכנסת איתן ברושי, בעקבות המקרה שבו נגע בישבנה של חברתו לסיעה, איילת נחמיאס ורבין. לפני מספר ימים נדרשו כלי התקשורת לעסוק בנושא שוב. הפעם, בעקבות תלונה אנונימית, שבה טענה המתלוננת כי ברושי תקף אותה מינית כשהיה ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל לפני כ-15 שנה.
בעקבות המקרה השני, דרש יושב-ראש המפלגה, אבי גבאי, את התפטרותו של ברושי מהכנסת וטען בסטטוס שפרסם בפייסבוק כי לעברייני מין אין מקום ברחוב או בכנסת. בעקבות דברים אלו וייחוס התואר “עבריין מין” לברושי, ביקש האחרון את התנצלות גבאי, ומשזו לא הגיעה, הגיש נגדו תביעת דיבה על סך 300 אלף ש”ח.
בעקבות הפרשה, פרסמה קרולינה לנדסמן באתר הארץ טור דעה ובו כינתה את גבאי כחלש מול נשים. היא תהתה איך יושב-ראש מפלגה קובע בעצמו שאחד מחבריה הוא עבריין מין, וטענה כי תפקידם של השופטים הוא לקבוע אם ברושי הוא “עבריין מין”, כפי שכינה אותו גבאי.
התגובה של צפי סער לטור
בעקבות הטור של לנדסמן פרסמה צפי סער באתר הארץ טור נגדי בכותרת “למה יש נשים ששמות זין על נפגעות תקיפה מינית”, ובו ביקרה את דבריה בחריפות. לדבריה, אין להקל ראש בהטרדה ובתקיפה מינית ואין לחוש צער על גברים שמתמודדים עם תלונות מסוג זה. כמו כן, היא טוענת שאין זה נכון להשאיר את ההחלטה בידי מערכת המשפט, שכן היא נוטה לסגור תיקים רבים מ”חוסר עניין לציבור”.
את דבריה חתמה בטענה שאינה מבינה מדוע לנדסמן הופכת “…למקבילה עיתונאית של עורכות דין כמו נוגה ויזל או טלי גולטיב, שהעובדה שהן נשים אינה מונעת מהן להיות מיזוגניות להחריד”. כעורכת דין המייצגת בתחום עבירות המין, אני לא “שמה זין” על נפגעות עבירות מין. אני פשוט טוענת שאף אחד לא קבע שהן נפגעות. אמירה של אישה שלטענתה נפגעה, אינה אומרת דבר, פרט לכך שהיא אמרה את הדברים.
הייתכן שאדם ייכנס לכלא בגלל טענה או פוסט בפייסבוק?
האם התלונה האנונימית המופנית נגד איתן ברושי הגיעה לבית המשפט? התשובה שלילית. אף אחד לא בדק או חקר את הנושא, בטח שלא ברמה המשפטית, כדי לקבוע שאישה התלוננה או לא, כנפגעת עבירה. המקום היחיד שקובע כי אישה היא נפגעת עבירת מין הוא בית המשפט! הרי לא ייתכן שאישה תפרסם פוסט בפייסבוק, או תטען טענות מסוג זה, אפילו במשטרה, והאדם שנגדו מכוונים הדברים ייכנס לכלא מיד. יש גם צד שני בסיפור הזה, ומן הראוי לאפשר לו לתת את תגובתו.