אף אחד מאיתנו לא יכול להישאר אדיש לשמע צעקות כאב או בכי שבוקעים מהדירה הסמוכה ולא בכדי חלק גדול מהחקירות בגין מקרי אלימות במשפחה נפתחות מדיווח למשטרה של שכנים או של קרובי משפחה. כל פעם מחדש אנו מזדעזעים לשמוע על מקרים בהם אב או אם היכו באכזריות את ילדיהם או לשמע מקרים בהם האם היתה קורבן התעללות של האב למשך שנים. וטוב שכך! עבירות אלימות במשפחה נחשבות לעבירות חמורות, שמטופלות בדרך כלל על ידי הפרקליטות ולא על ידי התביעות.
כאשר התקיפה מתבצעת כנגד בן משפחה או בן זוג היא נחשבת לתקיפה בנסיבות מחמירות ובמקרים אלה בתי המשפט לא ממהרים לשחרר את התוקף למעצר בית. עילת מעצר בחוק מתקיימת במקרים בהם התוקף הכה את ילדיו או את בת זוגו, במקרים בהם התוקף השתמש בחפץ כנגד הקורבן, או במקרים בהם מצב הקורבן הוא חמור.
בנסיבות מסויימות בית המשפט יכול להחליט לשחרר את התוקף למעצר בית מלא ובתנאי שמעצר הבית יעשה במקום מרוחק ממקום מגורו של קורבן האלימות ובכפוף לתנאים מגבילים בהם התוקף אינו מורשה לצאת מהבית במשך כל שעות היממה, תחת איסור ליצור קשר עם קורבן האלימות, בפיקוח שני מפקחים לפחות, עם הפקדה כספית וחתימת ערבות עצמית.
זומנת לחקירה בגין עבירת אלימות במשפחה? עוד לא מאוחר לבטל את התלונה
למרות החומרה שבביצוע עבירות אלימות במשפחה, ניתן לבטל תלונה שהוגשה בגין עבירות אלימות ובית המשפט יכול להחליט לבטל את כתב האישום.
החלטה זו מתקבלת , כאשר יש אישור החלטה שניתן על ידי קצין בדרגת פקד ומעלה ושטעונה את אישורו של קצין אגף חקירות מרחבי וכאשר הוחלט להפנות את המתלונן ואת התוקף, בהסכמתם, לטיפול במרכז למניעת אלימות במשפחה.לחילופין ,ניתן להגיש בקשה ליועץ המשפטי לממשלה לעיכוב הליכים .
לאור נסיוני הרב כעורכת דין מנוסה בתחום הפלילי אני מוצאת שיש חשיבות רבה מאוד לפנייה לעורך דין פלילי כבר בשלבי החקירה הראשונית בנוגע לעבירות אלימות במשפחה. פעמים רבות הצלחתי למנוע הגשת כתבי אישום כנגד נאשמים בביצוע עבירות אלימות במשפחה ובכך מנעתי מהם נזקים עתידיים וסבל רב.